זמן קריאה – 4 דקות
( למציאת מענה טיפולי יש להיעזר במערכת חיפוש הטיפול שבעמוד הראשי או בעמוד המטפלים ומרכזי הטיפול )
תמיכה והבאה לטיפול
דבר ראשון – אל תישארו עם הבעיה לבד!
עד כמה שתרצו לעזור אתם לא אנשי מקצוע בתחום ואינכם יכולים לטפל לבד בבעיית ההתמכרות לאלכוהול. במקרה של מכור לאלכוהול מאוד חשובה התמיכה והעזרה מצדכם אך יש צורך לערב גורם טיפולי בתמונה.
בוודאי כבר ניסיתם הכל…
כמה פעמים ניסיתם לדבר על ליבו, להתייחס ברכות, להציע עזרה, או להיפך – לכעוס, להאשים, לאיים, אבל זו בדיוק הבעיה – אתם לא מצליחים ולא יודעים איך לעזור לאדם מכור לאלכוהול.
אולי שאלתם את עצמכם מה עוד ניתן לעשות – להרחיק מחברים? להיצמד אליו כלל שעות היממה? לשלוח למשפחה מחוץ לעיר? ומה אז – נניח שבתקופה מסויימת, ימים או שבועות האדם לא שתה אלכוהול. עדיין לא נפתרה הבעיה. על פניו הוא עשוי לתפקד "כרגיל" אבל לא ירחק היום ובעת משבר, מצב רוח רע או הזדמנות שתיקרה בדרכו הוא עלול לחזור ולשתות אלכוהול.
שתיית האלכוהול זוהי אינה הבעיה שלו !
עליכם להבין – השתייה היא רק סימפטום לבעיה עמוקה יותר. רק בתהליך טיפולי ניתן יהיה לעבד רגשות, לשנות דפוסי חשיבה ודפוסי התנהגות, לחזק את האדם, להוריד את התלות שלו באלכוהול, לתת לו כלים כיצד להתמודד במצבי היום יום בדרך סתגלנית ולהימנע ממעידה ומחזרה לשתיה.
עזרו לו להגיע לטיפול
אם את בת הזוג, בן הזוג, ילד או ילדה של מכור, שכן, חבר, מעסיק. זו העזרה שהוא צריך. לא ניתן להכריח אותו להיגמל. נסו לדבר על ליבו, לשכנעו להגיע למפגש הטיפולי. זכרו כי הוא לא צריך לעשות זאת מתוך רצון לרצות אתכם, הוא לא עושה זאת בשבילכם הוא עושה זאת למען עצמו.
במידה והוא מתנגד ללכת לטיפול
לכו אתם לייעוץ, לפגישה טיפולית – אולי תוכלו לקבל כלים על מנת לעזור לו להגיע לטיפול. ובכל מקרה תוכלו לקבל אתם תמיכה, עזרה והכוונה – כי הרי ההתמודדות עם מכור לאלכוהול עלולה להיות גם לסובבים אותו קשה, תובענית והרסנית ואף מלווה בתחושות בושה מהסביבה. תוכלו גם לקבל תמיכה בקבוצות לעזרה עצמית.
אנו משפחה שעוברת תקופות קדות עם מתמכר לאלכוהול אחרי חבלת ראש קשה בתאונת דרכים מ2007. הבן כסר עם מחלת כבד קשה שחמת הכבד בגלל אלכוהול שותה למרות אזהרות הרופאים הבכירים באישפוזים מרובים במחלקות פהימיות שערי צדק ועין כרם. ופגיעה במערכת הכליות.לא נשתף פעולה הן בריאותית והן בגמילה. זועקים לייעוץ ופתרונון דחוף לפני שיהיה מאוחר חלעלה. הוא במצב של סכנת חיים אם לא ייגמל. היו שלושה נסיונות לגמילה לא החזי יותר משבועיים במאמצים של כל המשפחה ועזב. בקשה לגמילה בכפייה נענינו בשלילה בטענה שהו לא פסיכוטי.אך כן מסכן חייו בשל אי שיפוטו למצבו הרפואי. למקות זאת לר רישרו לנו בפניותינו הרבות לפסיכיאטר המחוזי. האם זו לא פדיעה בחייו?יש לנו הקלאה קולית שהעביר חבת שלנט לרחותט שהוא נפרד ורוצה להיתאבד. מזכיר כל יום שהוא רוצה למות אין לו למה לחיות. הוא בן 42 רווק חייו נעצרו מאז התאונה היה בערך בגיל 30.. זועקים לעזרה
שלום פנינה,
ראשית, אנא קבלי התנצלותינו על העיכוב במענה.
לחיפוש הטיפול הרלוונטי יש להשתמש במנגנון החיפוש של האתר.
כמו כן, במידה ונתקלת בקושי במציאת מענה טיפולי ניתן להעביר פנייה למייל info@nigmalim.co.il.
בברכה,
צוות אתר נגמלים
זקוקה לייעוץ
שלום,
על מנת למצוא ייעוץ וטיפול באיזורך, מומלץ להיעזר במערכת חיפוש הטיפול שבעמוד הראשי (פרטי וציבורי)
כמו כן מומלץ לקרוא את המדריך לגמילה מהתמכרויות.
בהצלחה!