נר-אנון: קבוצות תמיכה למשפחות מכורים (חלק א')

נר-אנון: קבוצות תמיכה למשפחות מכורים (חלק א')

תוכנית נר-אנון מוצעת כאמצעי להתמודדות עם מצבים שנוצרים מבעיית התמכרות של מישהו קרוב.
התוכנית מבוססת על שנים עשר הצעדים של ה-אנ.איי ועוזרת לחברים כפי שתוכנית האנ.איי עוזרת למכור/ה.   


קבוצות המשפחה נר-אנון הינן קבוצות אנונימיות ובפגישות נוכחים אך ורק אנשים אשר להם קשר עם מכור/ה לסמים, אלכוהול וכן להתמכרויות נוספות כגון: הימורים.

על התוכנית והעזרה המוצעת

אנו מאמינים כי התלות בסמים היא מחלה משפחתית.
מחלתו של המכור/ה או המשתמש/ת בסמים משפיעים על חייהם של כל הקרובים אליו/ה המשפחה אינה מצליחה להבחיןן שהתלות בסם היא בעצם סימן למחלה. ככל שהשימוש בסמים מחריף, וככל שהקרובים אל המשתמש נעשים יותר מעורבים מבחינה רגשית, העזרה הטובה ביותר שהם מסוגלים לתת בשלב הראשון היא, לחפש עזרה ותמיכה עבור עצמם.

המשפחות יכולות לעזור למכור על ידי כך שהן מוכנות להמליץ לו על מקורות עזרה כגון תוכנית האנ.איי, יעוץ מקצועי או מרכזי גמילה.

בתוכניתנו נוכחנו כי לעיתים שינוי גישתנו מביא להחלמת המכור/ה. אנו מאמינים כי גם לאחר נקיונו הפיסי וטיפולו של המכור/ה בהתמכרותו, אנו עדיין זקוקים ללמוד את הדרך המוצעת לנו בתוכנית נר-אנון בכדי שנוכל להבין את המכור/ה וליישם דרך טובה יותר לחיות. אנו רוכשים בגרות, שלווה, סבלנות, סובלנות, ולומדים כיצד לתקן את טעויותינו ולהיות מאושרים בחיינו שלנו. אנו גם לומדים לא לסבול בגלל מעשיהם של אחרים.
בקבוצותינו אנו רוכשים חברים/ות שיכולים להבין אותנו ולהזדהות עמנו ולהיפך כפי שמכור/ה עוזר למכור/ה. אנו לא לבד!!!

קבוצת המשפחה נר-אנון

קבוצת המשפחה מיועדת קודם כל לך, שמכיר, או הכיר, את תחושת הייאוש הקשורה בבעיית ההתמכרות של מישהו מאד קרוב אליך, גם אנו הלכנו בדרך קשה זו, ומצאנו את התשובה בשלוה ושקט נפשי.

כאשר אתה מגיע לקבוצת המשפחה, אינך לבד עוד, אלא בין חברים אמיתיים שמבינים את בעייתך, כפי שרק מעטים יכלו להבין. אנו נכבד את אמונך בנו ואת אנונימיותך, כפי שאנו יודעים שאתה תכבד את האמון ואת האנונימיות שלנו.
אנו מקווים שנוכל לתת לך את הביטחון שאין מצב קשה מדי, ואין סבל גדול מדי בכדי להתגבר עליהם.

לקריאה נוספת -   מצבים בהם נייס גאי מביא לאלימות כלפי בני משפחה

התוכנית שלנו איננה תוכנית דתית, אלא מהווה דרך חיים רוחנית, ומבוססת על שנים עשר הצעדים של אנ. איי. מצאנו שעבודת צעדים אלה תביא כמעט כל בעיה לפתרונה. התוכנית עזרה לנו, כפי שתוכנית אנ. איי עזרה למכור. אנו רק מבקשים את החוכמה ואת האומץ לראות את עצמנו כפי שאנו באמת, לעשות משהו עם עצמנו בעזרת כוח עליון, כפי שאנו מבינים אותו, ואת החסד לשחרר את המכורים שלנו באהבה, ולהפסיק לנסות לשנותם.

כאשר אנו מבינים שההתמכרות היא מחלה, ושאנו חסרי אונים מולה וגם מול החיים של אנשים אחרים, אנו מוכנים לעשות משהו מועיל וחיובי עם חיינו שלנו. אז, ורק אז, נוכל לעזור לאחרים.

לעזור

התפקיד שלך כעוזר אינו קשר במה שאתה עושה עבור האדם שאתה עוזר לו, אלא קשור במה שאתה יכול להיות.
משמעות העזרה איננה לנסות לשלוט במעשיו ולשנותם, אלא לשנות את תגובותיך שלך. כשתהפוך אתה את מחשבותיךך השליליות לחיוביות, את הפחד לאמונה; במקום להרגיש בוז כלפי מה שאתה עושה, תכבד את הפוטנציאל הטמון בו; במקום לדחות אותו, תשחרר אותו באהבה, ולא תנסה להשוות אותו או להתאים אותו לאיזה קנה-מידה או דמות, אלא תתן לו את ההזדמנות להיות הוא עצמו, לפתח את מה שהכי טוב בו, מה שזה לא יהיה; תהפוך את השליטה לעידוד, את הפאניקה לשלווה; במקום תקוות שווא, המרוכזת בעצמה, תטפח תקוות אמת, המרוכזת באלוהים; תהפוך את מרד היאוש למרץ של מהפכה אישית; במקום לנהל, תדריך; במקום להצטדק, תנסה להבין את עצמך – כאשר תשתנה את כך, תשנה לטובה גם את העולם סביבך, ואת כל האנשים בעולמך.

אל תקדיש מחשבה למעשים עתידיים של אחרים.
אל תצפה מהם להפוך ליותר טובים או ליותר רעים עם הזמן, כי כאשר יש לך ציפיות כאלה, אתה בעצם מנסה לברוא. זוהיי עבודתו של אלוהים, לא שלך; כשהאדם מנסה לברוא חיים אחרים, הוא יוצר רק מפלצות. רק האהבה יכולה לברוא. אהוב ותן לחיות.

לקריאה נוספת -   מצבי משבר כהזדמנות לפיתוח חוסן משפחתי

זכור שכל בני האדם משתנים כל הזמן. כשאנו שופטים אותם, אנו עושים זאת לפי מה שאנו חושבים שאנו יודעים עליהם, מבלי להבין שישנם דברים רבים שאין אנו יודעים, ושהם כל הזמן משתנים כשהם מנסים. לטוב ולרע, להתמודד עם החיים. זכור שגם אתה משתנה כל הזמן, ואתה יכול לכוון במודע שינוי זה, אם תרצה בכך.

אתה יכול לשנות רק את עצמך. אחרים, אתה יכול רק לאהוב.

  • התמכרות – מחלה משפחתית
    התמכרות היא מחלה משפחתית. מחלה זו משפיעה על המכור בצורה פיזית ורגשית ומשפיעה בצורה דרמטית גם על האנשים הקרובים אליו. אנחנו כל כך דואגים לאדם הזה, שאנחנו נגררים לתוך הטירוף של המחלה שלו. כל תשומת הלב שלנו מתמקדת במכור ואנחנו מנסים לקחת שליטה ולתקן את החיים שלו.
  • זו הדרך שבה מחלתנו באה לידי ביטוי.
    אף-על-פי שכוונותינו טובות – התנהגותינו, בדומה לזו של המכור, נהפכת לבלתי-שפוייה. אנחנו מתחילים לחפש סימנים שמעידים על שימוש ואיך לגרום לו להפסיק להשתמש. אנחנו זורקים את הסמים, מנדנדים, נוזפים, מתלוננים, מתחננים, מנהלים משא ומתן – הכל ללא הואיל. כל מחשבותינו מרוכזות סביב מה שהמכור עושה או מה שהוא לא עושה.
  • זו האובססיה שלנו.
    כואב לנו לראות מישהו יקר לנו הורג את עצמו באמצעות שימוש בסמים. המכור שלנו ממשיך להוציא סכומי כסף גדולים ונראה שבכלל לא איכפת לו ממקום העבודה שלו, מהחשבונות שמצטברים, מהמשפחה או מההידרדרות במצב הבריאותי שלו. ובנוסף, קיים גם איום של מאסר, אלימות מצד סוחרי סמים שאיתם הוא מעורב, התנהגות לא עקבית ובלתי רציונלית כתוצאה מהפרנויה שהוא חש. כל אלה מייסרים עד מאוד את האנשים שקרובים אל המכור.
    אנחנו מתחילים לדאוג. אנחנו מתקנים, מתרצים, משקרים ומשלמים חובות וחשבונות ואז… אנחנו ממשיכים ודואגיםם עוד יותר.
  • זו החרדה שלנו.
    עם הזמן, מצבו והתנהגותו של המכור מתחילים להכעיס אותנו. אנו צריכים לחפות עליו, לסבול בושות כל פעם מחדש וההכרה בכך שהמכור לא מתכוון לטפל במחוייבויות שלו, כל אלה עושים את שלהם. רבים מאיתנו מרגישים שהעויינות והזעם שהמכור מפנה כלפינו אינם פוסקים, אנו מתחילים להרגיש מנוצלים, לא אהובים והעלבונות והפגיעות שאנחנו סופגים כתוצאה מאיבוד השליטה שבשימוש בסמים, גורמים לנו לרצות להחזיר בחזרה. אנחנו מתרגזים, מאיימים, פורטים על העבר או מפגינים שתיקה רועמת.
  • זה הכעס שלנו.
    לפעמים אנחנו מעמידים פנים שהכל בסדר. בכל פעם שישנה הפוגה בשימוש אנחנו מאמינים להבטחות של המכור ונדמה לנו שהבעיה נפתרה. כשההגיון שלנו אומר לנו שמשהו מאוד לא בסדר בהתנהגות שלו, אנחנו עדיין בורחים ממה שאנחנו יודעים ומרגישים.
  • זוהי ההכחשה שלנו.
    יכול להיות שהתחושה ההרסנית ביותר שאנחנו חווים כתוצאה מהחיים עם המכור היא החרדה שאנחנו לא מספיק נבונים או מספיק טובים כי לא הצלחנו לפתור את בעיותיו של האדם שאנחנו אוהבים ונדמה לנו שאולי באיזושהי דרך אנחנו אחראים להתמכרות שלו בגלל משהו שעשינו או לא עשינו.
  • זוהי תחושת האשמה שלנו.
    כשהגענו לנקודת יאוש, באנו לנר-אנון – בתחילה כדי למצוא עזרה עבור המכור. רצינו שמישהו יגיד לנו איך לפתור את הבעיה שלנו מכיוון שידענו שאנחנו כבר לא מסוגלים להתמודד איתה בכוחות עצמנו. הרגשנו כבולים למחוייבויות, לא נאהבים ובודדים. ובמידה מסויימת חשנו גם צדקנות ויהירות.
    בנר- אנון למדנו שהחשיבה שלנו צריכה להשתנות אם אנחנו רוצים להגיע לפתרונות. למדנו להתמודד עם האובססיהה שלנו, עם החרדה, הכעס, ההכחשה ותחושת האשמה.
לקריאה נוספת -   ילדים במשפחות אלכוהוליסטים

בעזרת החברותה ושיתוף החברים בניסיוננו, כוחנו ותקוותנו וביישום 12 הצעדים בחיינו, אנחנו מנסים לשנות גישות ולמצוא דרכים להפחית את תחושת היאוש שאנחנו מרגישים, אנחנו לומדים מהי האחריות שלנו כלפי עצמנו וכלפי אחרים ומגלים בתוכנו רגשות של אהבה והערכה עצמית.
אנחנו מתפתחים מבחינה רוחנית וההתמקדות האובססיבית שלנו במכור… מתחילה לנוע לכיוון הטיפול בחיים שלנו.

הקו החם של נר-אנון: 050-5845886

מתוך: אתר נר-אנון

2 מחשבות על “נר-אנון: קבוצות תמיכה למשפחות מכורים (חלק א')”

  1. בוקר טוב ומבורך
    שמי אליז ואני מכורה נקיה ולו רק הייתי יודעת שקיימת תוכנית נר אנון היה לי יותר קל להתמודד עם הורים אלכוהליסטים שחיים בהכחשה.
    אנחנו מנתניה ובת זוגי רוצה כל אינפורמציה שקשורה אליכם.
    נשמח לדעת שבעתיד תיהיה קבוצה באזור השרון.

    1. אתר ׳נגמלים׳

      שלום אליז,

      להלן רשימת מקומות המפגש של קבוצות התמיכה של נר-אנון :

      בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top