הטיפול בהפרעות אכילה, יהיה לרוב טיפול רב-מקצועי שיכלול את אחד או שילוב של כמה מהטיפולית הבאים:
- טיפול פסיכולוגי/נפשי שייעשה באופן פרטני
- טיפול משפחתי
- טיפול קבוצתי
- מעקב רפואי – בדיקות גופניות
- ייעוץ ומעקב פסיכיאטרי – התאמת טיפול תרופתי במידת הצורך
- ייעוץ ולווי תזונתי
בהתאם לצורך אינדיבידואלי של כל מטופל/ת, ניתן להשתלב באחת ממסגרות הטיפול הבאות:
- אשפוז רפואי מלא (במסגרת בתי החולים) – מסגרת סגורה, מכילה ואינטנסיבית. האשפוז יתרחש במידה שקיימת סכנת חיים למטופלת, או כאשר מצבה הנפשי או הגופני מצריך זאת. האשפוז נועד בשלב הראשון להציל חיים ולאזן את הגוף, לסייע בהקניית הרגלי אכילה נכונים ולאפשר תחילת תהליך טיפולי.
- טיפול במסגרת קהילה טיפולית (באופן פרטי) – מסגרת סגורה בתנאי פנימיה, אשר בה מתקיים טיפול מעמיק ואינטנסיבי הכולל אחד או כמה מהטיפולים הבאים: שיחות פרטניות, מפגשים קבוצתיים, התערבויות משפחתיות, טיפולל תזונתי ואחרים. על מנת לסייע למטופלים ללמוד להתמודד עם הפרעת האכילה ולהגיע לרווחה אישית ולתפקוד באופן נורמטיבי.
- טיפול במסגרת הוסטלים שיקומיים (בחסות משרד הבריאות) – מסגרת פתוחה למחצה, בתנאי פנימייה, אשר נועדה לתת מענה לצעירים בגילאי 18-35 הסובלים מהפרעות אכילה, והנמצאים לאחר תקופת אשפוז והחלמה ולקראת השתלבות בחיים הנורמטיביים. הדיירים מתגוררים בבית השיקומי, ומנהלים סדר יום מחוץ להוסטל במסגרת תעסוקתית או לימודית ומטרת הטיפול הינה לחזק את הישגי הטיפול וההחלמה כדי להבטיח כמה שפחות מעידות וחזרה לדפוסי הפרעת האכילה שממנה החלימו.
אשפוז יום – מסגרת פתוחה (מתקיימת במרפאות פסיכיאטריות בבתי החולים), אשר נועדה לספק מסגרת טיפולית אינטנסיבית אך עדיין בסביבה הטבעית של המטופלים. במסגרת זו שוהים המטופלים מספר שעות בכל יום. הטיפול ניתן על ידי צוות רב-מקצועי ובמגוון גישות טיפוליות. מטרות הטיפול הינן לאזן את משקל הגוף, לשמור עליו, להקנות הרגלי אכילה בריאים ולסייע בהתמודדות בתהליך הריפוי. הטיפול במסגרת הפתוחה מאפשר עבודה על כישורי החיים ועזרה בהשתלבות בחיים הנורמטיביים. ובדרך כלל אינו מתרחש במרפאות המיוחדות להפרעות אכילה.
טיפול מרפאתי במרפאות מומחים – מסגרת פתוחה (דרך קופות החולים ובתי החולים). טיפול על ידי צוות רב מקצועי הכולל: לווי פסיכותרפויטי-רפואי-תזונתי. הטיפול ניתן על מנת לאזן את משקל הגוף, לשמור עליו ולהקנות הרגלי אכילה נכונים ובריאים. במסגרת טיפול זה מגיעים המטופלים במהלך השבוע למפגשים הטיפוליים ולמעקבים הרפואיים.
טיפול פסיכותרפויטי – במסגרת פתוחה בקליניקות על ידי מטפלים שמומחים בהפרעות אכילה (מטפלים באופן פרטי או מטפלים דרך קופות החולים בעלויות מסובסדות). טיפול המתבסס על שיחות, קבוצות, טיפול משפחתי, טיפוליםם בהבעה, בתנועה או באמנות. כל זאת על מנת לסייע בתהליך ההתמודדות עם הפרעת האכילה: לתת מענה רגשי לצרכים העולים, לעבוד על דמוי עצמי, דמוי הגוף, מערכות יחסים במשפחה, שיקום קשרים חברתיים ועוד.