על מנת להקל את ההשתלבות במרכזים טיפוליים לנפגעי התמכרויות, הכינו צוות מרכז "אחווה" מקבץ של עצות מקצועיות, לקראת הכניסה למרכז, במהלך הטיפול ולאחר סיום טיפול:
1. בימים שלפני הכניסה לטיפול הישמר מ"מסיבות פרידה" לכבוד הכניסה לטיפול. אנשים פגעו בעצמם כאשר לפני טיפול "חגגו" באופן מופרז.
2. משבחרת מקום טיפול, השתדל להתמסר ברצינות רבה להכוונות הצוות, השתדל לא לגבש החלטות רציניות לגבי מקום הטיפול לפחות בחודש הראשון.
3. מטפלים ומרכזי טיפול אינם מושלמים, על תתמקד בחסרונות שלהם בלבד. תפקידו של המטפל/מרכז טיפול הוא להיות "טוב מספיק" בכדי לאפשר לך החלמה.
4. במרכז טיפול, התמקד בצוות אליו אתה מתחבר יותר, במשך הזמן תגלה כי אתה מתחבר ליותר ויותר מאנשי הצוות. בדרך כלל תגלה שאלו שלא נראו לך בהתחלה, הם התורמים החשובים להחלמתך.
5. בין הטיפולים, או בחופשות מהמרכז, השתדל לא לנסות להסביר לחברים ומשפחה את התהליכים השונים שאתה עובר באופן מפורט מידי. (הדבר יעיק עליך ויבלבל אותם)
6. בתחילת הטיפול ובעיקר בחודש הראשון עלולה להיות החמרה בסימפטומים שונים מהם אתה סובל, (נטיות לדיכאון, כעס, אובססיות וכדומה) קבל זאת בהבנה ככל האפשר.
7. השתדל לגלות פתיחות וסובלנות לאחרים הנמצאים איתך בטיפול, גם אם הם נראים לך מוזרים. סביר שגם אתה מוזר בעיניהם. (קונפוציוס הסיני המליץ כך: "פגשת צדיק, לך אחריו – פגשת רשע לך למראה")
8. השתדל להיוועץ במטפל/צוות בכל עניין ועניין, הבעייה בהתמכרות אינה רק סמים/אלכהול/אוכל , אלא דרך התנהלות בחיים. כלומר בכל עניין בחיים יש מקום ללמידה ושינוי עמדות.
9. גם הטיפול הארוך ביותר יתגלה לך כקצר, נצל כל רגע בטיפול בכדי "לאמן" את עצמך לקראת היציאה לחיים. היה פעיל בטיפול שלך על תהסס לבקש עבודות טיפוליות לזמן הפנוי.
10. במידה והתבקשת להשתתף בקבוצות 12 הצעדים, השתדל להתנסות בכך בפתיחות ולאורך מספיק זמן בטרם תגבש דעה והחלטה.
11. בחופשות ממקום הטיפול, או בין הטיפולים במקרה והינך מטופל פרטנית בלבד, הקפד להמנע ממקומות- דברים – ואנשים הקשורים בשימוש. הקפדה זו תקטין את חוזק ומשך הכמיהה (דודא) שתחווה.
12. סיום טיפול נכון הוא כזה שנעשה בדעה אחת גם של הצוות המטפל וגם של המטופל.
13. לאחר סיום טיפול במרכז, אם היציאה לחיים, צפוייה בדרך כלל תקופה קצרה של תחושת בלבול וירידה בהישגי הטיפול. מצב זה הוא טבעי, צפוי וחולף, הקפד על המשך טיפול כפי שהציעו לך במרכז בו טופלת ובמהרה תתרגל לחיים מחוץץ למרכז ותצליח ליישם את הישגיך.
14. לאורך כל הטיפול – כנות ופתיחות כלפי הצוות תסייע לך להצליח וכן להתגבר על תקופות קשות. הדבר יכול להיראות מוזר בהתחלה אולם כשתתרגל זאת מספיק, "לדבר על דברים" יתגלה ככלי גדול וחזק גם בטיפול וגם בחיים לאחר הטיפול.
15. לאחר הטיפול והשתלבות מוצלחת בחיים, צרו קשר אחת למספר חודשים עם המרכז, הדבר יחזק את ידי הצוות בעבודתם וגם יתרום לך.
הפוסט נכתב על ידי הצוות הטיפולי במרכז "אחווה"