נייס גאי – הרכב כימי מסוכן

נייס גאי - הרכב כימי מסוכן

כבר נכתב רבות על הסיכון הקיים בשימוש בסם הסינטטי הקרוי מיסטר נייס גאי, אולם כמטפל הנפגש בעשרות צעירים המגיעים לאישפוז וטיפול בעקבות שימוש בסם זה, חובה עלי לבוא ולהזהירך מפני השימוש בו.

הסם הסינטטי הזה בא לחקות סמים קנבואידים דמויי הגראס והמריחואנה אולם המשתמשים בו לא יודעים שהשפעתו על הקולטנים במוח חזקה פי עשרות מונים מהשפעת הגראס והמריחואנה. 

שימוש בסם הנייס גאי מוביל פעמים רבות למצבים דמויי פסיכוזה ופסיכוזה. 

אנשים המשתמשים בו נפגעים כמו במאין הרעלה הפוגעת בקולטנים במוח.

עלויות הסם הזולות לכאורה, והיותו מצוי בפיצוציות רבות כחומר הנמכר בין סוחרי סמים צעירים בערים הגדולות, הינו מפתה ומושך צעירים רבים להשתמש בו.

אבל לא כך הוא, הנייס גאי, הינו סם מסוכן שפיתוח התלות בו מהירה ביותר, הוא יוצר מאין חוויה של שכרון ואשליה של כוח, מעלה את חום הגוף לרמות מסוכנות ויכול לגרום לפגיעה עצבית ממושכת.

אלפי מילים ואזהרות לא מרתיעים את הצעיר התמים שחבריו לוחצים עליו להעז ולנסות את הסוטול של סם הנייס גאי הנמכר ברחבי הארץ: "בוא תנסה הוא סבבה, יעשה לך רק טוב " הם אומרים לו.

אותם חברים, אני אומר לך מניסיוני המקצועי, יהיו הראשונים שינתקו מגע עימך כשמצבך הנפשי יתדרדר, הם ירתעו ממך, יחששו מתגובותיך המביכות, אתה תזכיר להם את הסיכון שגם הם יכלו להתקל בו ולהפגע ממנו.

משפחתך היא זו שתאלץ ללוות אותך מעכשיו ועד עולם, בסבלך, בהתדרדרותך המנטלית, ביציאתך ממעגל העבודה והחברה. כאבן כבדה על צאוורם תיפול ותפגע בחייהם, בשימחתם ובאושרם.

לקריאה נוספת -   מדריך אשפוז בכפייה לנרקומנים בישראל

אני מודע לכך שאתה צעיר, וככל הנראה לא נתקלת באותם אנשים שחייהם נהרסו בשל השימוש בנייס גאי, לפיכך בתמימותך אתה עלול להעז ולנסות את הסם הממכר הזה.

אבל אני רוצה לספר לך ולהוריך, שאני ואנשי הטיפול המומחים בטיפול בנפגעי התמכרויות, נפגשים בעשרות קורבנות שמפיל הסם הזה, ברבים מאלו שנפגעו מפסיכוזות (ניתוק מהמציאות המודעת), בחרדות ובדיכאונות הקשים שפיתחו אנשיםם שנפגעו מסם הנייס גאי. 

אנחנו הם אלו שמלווים שנים את קורבנות הסם בתהומות הדיכאון ממנו אינם מצליחים לצאת, בהתרחקותם ממעגלי החברה והתפקוד, בהסגרותם בבית משפחתם לשנים ארוכות. בחיי הנערות שהפסידו, בזוגיות שלא ימצאו יותר, בפגיעה גופנית בכליות ובמוח.

הזהרו, הזהר, הזהרי, סם הנייס גאי הוא אחד מהסמים המסוכנים ביותר !

מרכיבי החומר ותופעות הלוואי הקשות שלו – הנזקים משימוש בנייס-גיי – הסם המטעה והפוגע:

התקשרה אלי אם מודאגת שבנה הסטודנט, בוגר היחידה הקרבית, נמצא בתהליכי גמילה קשים מסם הנייס גאי.

טלפונים מודאגים שכאלו אני מקבל לעשרות, מהורים, בני משפחה, נשים ובעלים של…כך שנשאלת השאלה מה הוא אותוו סם?

סם הנייס גאי, הינו אחד מהסמים הנקראים גם כ"סמי הפיצוציות".

מדובר בסמים כימיים אשר מהווים חסם לתפקודים חיוניים במוח ובמערכות החיסון של גופנו. שלא כמו THC המוכר כמרכיבב בסמי הגראס והמריחואנה, חומר כימי זה גורם לעלייה בדופק הלב ואף יכול לגרום להתקף לב. 

חומר כימי זה יכול לגרום לחרדות, לתגובות של פאניקה, של חוסר שקט, מתח ועד כדי תגובות בלתי רצוניות של עוויתות בגופו של המשתמש, כל אלו כתוצאה מחסימה של רצפטור ה-גאבא , מרכיב חשוב בנירופזיולוגיה של המוח (המרכיב המרגיע, מעכב פעילויות מעוררת . אזור הידוע כמקום במוח אליו מתחברות תרופות הרגעה כמו ואליום).

התחושות הנוצרות בעקבות התחברות החומרים הסינטטיים לקולטנים אלה,  גורמת לתחושת שיכרון "היי" ובזה הדמיון להשפעת החומר THC שמצוי בסמי הגראס והמריחואנה, אם כי, אפשר לראות שהוא שונה במבנהו הכימי מ-THC. עוצמת התחושות שנוצרת בהשפעת הסמים הכימיים הללו חזקה בהרבה מזו של סמי הגראס ומריחואנה ומרכיביהם.

לקריאה נוספת -   מכון גמילה מקנאביס

תגובות כמו דופק מהיר, עליה מסוכנת בלחץ הדם, חיוורון הנראה בפנים, והקאות מצביעים על ההשפעה הקשה של חומרים אלו. חומרים אלו משפיעים גם על המוח בגרימת עוויתות והזיות קשות. יש הטוענים שהשפעת חומרים כימיים אלו חזקה פי עשר מזו של החומרים הנמצאים בגראס ומריחואנה והחומרים הפעילים בהם.

ומעבר להסבר על התופעות המדעיות – מחקריות, הרי מדובר בסם זול הנלקח על ידי צעירים בכמויות הולכות וגדלות, הסם יוצר תגובות של אלימות פיזיות ומילוליות, של תגובות פסיכוזה או דמויי פסיכוזה, של נזקים תפקודיים, חברתיים ופגיעה במערכות קוגניטיביות – שכליות.

אני נזכר בבחורה צעירה שהגיעה למרכז טיפולי ציבורי שניהלתי עד לאחרונה, היא הייתה בהתקף פסיכוטי או דמויי פסיכוטי, צועקת ונרעשת, בוכה וכואבת, לרגע הייתה משתטחת על הרצפה רוקעת ובועטת בה, ברגע אחר פורצת בדהרה חסרת פשר לכיוון הרחוב, משילה ומתפשטת מבגדיה.

האם במצבים אלו היינו רוצים לראות את היקרים לנו ביותר?

הגיע אלי פונה נוסף שהתמכר לסם הנייס-גאיי, קצין ביחידה קרבית מחייל השיריון, כן, קצין ששרת בצבא ההגנה לישראל והיה משתמש בסופי שבוע עד כלות. 

השרות הצבאי עוד מסגר את כמויות השימוש בנייס-גיי לסופי השבוע, אולם עם השיחרור מהשרות הצבאי השתחררו המגבלות שהגבילו את כמויות העישון והשימוש. 

האדם האיכותי כל כך, נסגר לחודשים בביתו מעשן את עצמו למוות.

 24/7 וכך לאורך חודשים. ניסיונות גמילה עצמאיות הפעילו עליו תחושות של דיכדוך ודיכאון, בחילות, פחדים, קשיי שינה. על כולם התגבר בעוד שימושים בנייסגיי ובעוד עישונים.

משפחתו הקרובה הייתה חסרת אונים, חשה שמשהו לא בסדר, אבל הבושה והמבוכה מנעה ממנה לפנות לקבלת ייעוץ ועזרה. החברים התנתקו והתרחקו, כי הרי איזה קשר אפשר לשמור עם אדם שמסתגר בביתו והסמים הופכים לו לחברה, לעבודה, לבילוי בשעות הפנאי, לאהבה מדומה, לאוכל ולשעות השינה. 

לקריאה נוספת -   תמונת מצב - שיקום מסמים בחברה המודרנית

סדר היום משתבש ומנוהל על ידי הסם. כשמתאפשר נרדמים לשעתיים ומתבזבזים ברדידות ומפכי נפש.

למשפחות, לחברים, לאנשים הקרובים, אני מפציר בכם, פנו לייעוץ, בקשו עזרה. אל תניחו ליקיר לכם ,לבזבז ולהרוס את חייו לדעת.

מאת: עמיר פירני, מטפל מומחה בגמילה מהתמכרויות

9 מחשבות על “נייס גאי – הרכב כימי מסוכן”

  1. אסנת גבאי

    השאלה היא לאן לפנות במרכזי גמילה מקבלים רק את מי שבא מרצונו לאן לפנות?

    1. אתר ׳נגמלים׳

      שלום אסנת,

      במצב כזה, שהאדם אינו מוכן להכנס לטיפול, יש לשקול הליך התערבותי,

      חלק מהמטפלים באתר מבצעים התערבות,

      ניתן לחפש מטפל מאיזורך ע״י שימוש במערכת החיפוש שבעמוד הראשי,

      בהצלחה!

  2. אנחנו הורים לבחורה בת 26
    משתמשת כרגע בהרבה נייסגייא
    נגמלה לפני שלושה חודשים
    כרגע משתמשת מחוץ לבית
    לא מוכמה ללכת לגמילה
    ואנחנו לא יודעים איך להמשיך הלאה
    נשמח להדרכה
    תודה מראש

    1. אתר ׳נגמלים׳

      שלום,

      במצב בו האדם אינו מעוניין לקבל טיפול,
      יש לשקול תהליך ״התערבות״ ,

      ניתן למצוא מידע על הליך ההתערבות בקישור הבא,

      ניתן לפנות אל המטפלים מהאתר לייעוץ נוסף ובדיקת אפשרות התערבות,
      מערכת החיפוש נמצאת בעמוד הראשי של האתר, ובה ניתן למצוא טיפול פרטי וציבורי לגבי סוג ההתמכרות ואיזור גיאוגרפי בארץ.

      בהצלחה!

  3. אני גמול לה מלה מי שלוש שניים
    מעשן קנביס לסירוגין ולא רוצה לחזור לנייס גייס
    הצלחתי להפסיק לעשן נייס בישחות עצמי ומיסקן

  4. אני אחות לבחור שבעבר עישן נייס גאי שלא מצליח לצאת מהחדר במשך שנים אחוז פחדים וחרדות,
    השאלה שלי האם זה הפיך האם יש סיכוי שהוא יצא מהמצב הזה?
    האם יש טיפול בבעיה הזו?
    איך מטפלים? למי פונים?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top