הקשר בין שימוש בקנאביס ודיכאון אצל מבוגרים צעירים בעידן המדיה החברתית

הקשר בין שימוש בקנאביס ודיכאון אצל מבוגרים צעירים בעידן המדיה החברתית

קנאביס, המכונה גם מריחואנה או גראס, הוא סם נפוץ בקרב מבוגרים צעירים. 

על פי מחקר של הסקר הלאומי על שימוש ובריאות בסמים (NSDUH), 22.1% מהמבוגרים הצעירים בגילאי 18 עד 25 דיווחו על שימוש בקנאביס בחודש האחרון.

עם עליית המדיה החברתית, מבוגרים צעירים נחשפים למגוון מידע על קנאביס, כולל היתרונות והסיכונים הפוטנציאליים שלו. אחד הסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לשימוש בקנאביס הוא סיכון מוגבר לדיכאון.

במאמר זה, נחקור את הקשר בין שימוש בקנאביס ודיכאון בקרב מבוגרים צעירים בעידן המדיה החברתית.

שימוש בקנאביס ודיכאון:

דיכאון הוא הפרעה נפוצה בבריאות הנפש המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם.

על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO), יותר מ-300 מיליון אנשים בכל הגילאים סובלים מדיכאון.

ישנו גוף הולך וגדל של מחקרים המצביעים על קשר בין שימוש בקנאביס לדיכאון.

מחקר שפורסם ב-Journal of the American Medical Association (JAMA) Psychiatry מצא כי אנשים המשתמשים בקנאביס נוטים יותר לפתח דיכאון מאשר אלו שאינם משתמשים בקנאביס.

המחקר מצא גם כי הסיכון לדיכאון היה גבוה יותר בקרב משתמשי קנאביס כבדים בהשוואה למשתמשים מזדמנים.

מחקר אחר שפורסם ב-Journal of Affective Disorders מצא כי מבוגרים צעירים המשתמשים בקנאביס נוטים יותר לחוות תסמינים של דיכאון בהשוואה לאלה שאינם משתמשים בקנאביס.

מחקר זה מצא גם כי הסיכון לדיכאון היה גבוה יותר בקרב משתמשי קנאביס כבדים בהשוואה למשתמשים מזדמנים. ממצאים אלו מצביעים על כך ששימוש בקנאביס קשור לסיכון מוגבר לדיכאון בקרב מבוגרים צעירים.

שימוש במדיה חברתית וקנאביס:

פלטפורמות מדיה חברתית, כמו פייסבוק, אינסטגרם וטוויטר, הפכו לחלק בלתי נפרד מחיי היומיום עבור צעירים רבים.

פלטפורמות אלו מספקות דרך למשתמשים לשתף מידע, להתחבר לאחרים וללמוד על דברים חדשים. עם זאת, מדיה חברתית יכולה להיות גם מקור למידע מוטעה ותעמולה, במיוחד כשמדובר בשימוש בקנאביס.

לקריאה נוספת -   איך לעצור את הדחף לסמים

מחקר שפורסם ב-Journal of Adolescent Health מצא שצעירים המשתמשים במדיה חברתית נוטים יותר ליחס חיובי כלפי שימוש בקנאביס בהשוואה לאלה שאינם משתמשים במדיה חברתית.

המחקר מצא גם שצעירים המשתמשים במדיה חברתית נוטים יותר לעסוק בהתנהגויות מסוכנות, כמו שימוש בקנאביס, בהשוואה לאלה שאינם משתמשים במדיה חברתית.

מחקר נוסף שפורסם ב-International Journal of Drug Policy מצא כי נעשה שימוש בפלטפורמות מדיה חברתית לשיווק וקידום מוצרים ושירותי קנאביס, במיוחד למבוגרים צעירים.

מחקר זה מצא כי נעשה שימוש בפלטפורמות מדיה חברתית לפרסום חנויות קנאביס, שירותי משלוחים ומוצרים ושירותים אחרים הקשורים לקנאביס.

ממצאים אלו מצביעים על כך שהמדיה החברתית משחקת תפקיד בעיצוב עמדות לגבי שימוש בקנאביס והגדלת הסבירות לשימוש בקנאביס בקרב מבוגרים צעירים.

לסיכום, שימוש בקנאביס קשור לסיכון מוגבר לדיכאון בקרב מבוגרים צעירים.

פלטפורמות המדיה החברתית משחקות תפקיד בעיצוב עמדות לגבי שימוש בקנאביס והגדלת הסבירות לשימוש בקנאביס בקרב מבוגרים צעירים.

ככזה, חשוב למבוגרים צעירים להיות מודעים לסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לשימוש בקנאביס ולבקש עזרה אם הם חווים תסמינים של דיכאון.

כמו כן, חשוב שהורים, מחנכים ואנשי מקצוע בתחום הבריאות יהיו מודעים לקשר בין שימוש בקנאביס ודיכאון אצל מבוגרים צעירים וללמד צעירים לגבי הסיכונים הפוטנציאליים הקשורים לשימוש בקנאביס. יתר על כן, חיוני לפלטפורמות המדיה החברתית שיהיו תקנות מחמירות יותר על פרסום מוצרים ושירותי קנאביס למבוגרים צעירים.

סקר לאומי על שימוש ובריאות בסמים (NSDUH). (2019). תוצאות מהסקר הלאומי לשנת 2018 על שימוש ובריאות בסמים: טבלאות מפורטות. שימוש לרעה בסמים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top