"כל המשפחות המאושרות דומות זו לזו. המשפחות שאינן מאושרות מגיעות לכך כל אחת על פי דרכה" (לב טולסטוי).
בכל משפחה קיימים חוקים, ערכים, תפקידים ומערכות יחסים הייחודיים לה.
המשפחה אמורה להוות בסיס ליציבות, לבטחון, לאהבה ולתמיכה. ולספק אווירה המטפחת אתת החברים בה לכדי מימוש עצמי.
במציאות, לא תמיד הדברים מתנהלים בפשטות זו…
בכל משפחה עלולים להתנהל דפוסים אשר מעכבים את ההתפתחות האישית של כל חבר בה, האינטראקציות בין חברי המשפחה לעיתים טעונות במתחים, כעסים עולים, עלבונות מצטברים ובאופן כללי ההתמודדות עם משימות היום יום נעשית בצורה לא בריאה.
במשפחות שבהן יש בן משפחה מכור
ייתכנו מאפיינים נוספים שחשוב לעבוד עליהם בתהליך הטיפול. לעיתים אילו הם מאפיינים אשר עוברים מדור לדור, ובאמצעותת העבודה הטיפולית ניתן לעצור את השרשרת, לעשות שינוי ולהתחיל ללמוד דרכים אחרות לתקשר, לבטא כעסים ולהתמודד בדרך סתגלנית ומצמיחה.
ולעיתים המאפיינים מתבטאים בקשר בין בני המשפחה, ובאינטראקציות שנוצרו לאור נסיבות ההתמכרות. אלה עלולותת להתבטא בפגיעה ביחסי האמון, שקרים וחוסר גילוי לב.
ההתמכרות כידוע יכולה לבוא לידי ביטוי בהתמכרות לחומרים – אלכוהול, סמים (מריחואנה, נייס גייא, הרואין, קוקאין וכיוצ"ב), תרופות מרשם,
וכן לבוא לביטוי בהתמכרות להתנהגויות כפייתיות – החל בהתמכרות למסכים – אינטרנט, מחשבים, פלאפונים ניידים, טלוויזיה,, טאבלטים למיניהם, התמכרות לקניות, לעבודה וכיוצ"ב, וכלה בהתמכרות למין (אוננות כפייתית, התמכרות לסקס, התמכרות לפורנו / צ'אטים / פורומים במחשב, נערות ליווי וכיוצ"ב) , התמכרות להימורים, ועוד.
בתהליך הטיפולי
ינסו המכור ובני משפחתו, בסיוע המטפל, להבין אילו תפקידים קיבל או לקח על עצמו כל אחד מחברי המשפחה, לעבוד על מערכות היחסים והקירבה, על התקשורת הפתוחה והגבולות הבריאים.
חשוב לבדוק מה משרתת ההתמכרות בדינאמיקה המשפחתית, משום שלעיתים באופן לא מודע חברי המשפחה "מאפשרים"" את המשך הקיום של ההתמכרות.
עם הפסקת ההתמכרות
ניתן יהיה להגיע לאיזון בריא ומתפקד יותר. בהמשך ההתמודדות, כל חבר משפחה יכול לגייס מתוך עצמו את הכוחות שקיבל ממשפחתו, לגלות את החוזקים שלו שנבעו מתוך ההתמודדות עם האתגרים בקרב המשפחה.
בתהליך הטיפול יתחיל כל חבר משפחה להבין בהדרגה איזה חלקים באישיותו הוא מקבל ואיזה חלקים היה רוצה לשנות. הוא יקבל הזדמנות לחשוב על הדברים שירצה לקחת איתו לתוך הזוגיות, ולתוך ההורות, וגם על אלה שמהם הוא ירצה להימנע.
ובעיקר חשוב – לא להתעלם ולהתכחש – כי אם קיימת בעיה היא ודאי לא תיעלם מעצמה.
השלב הראשון הינו לאזור אומץ, להודות בבעיה ולחפש דרך להתמודד עמה.
מתחת לכל הכעס, הפחד, הכאב – אפשר בתהליך טיפול להגיע לרבדים העמוקים שם יימצאו הרכות, החמלה והאהבה – הם למעשה האור שבקצה הדרך.
פנו לקבלת הכוונה ועזרה בהתאמת תוכנית טיפול !
מאוד מעוניין לקבל ייעוץ
עבור בני בן ה-25
0547******